O nama

Bend „Dea Dia“ nastao je 2010. godine i čine ga iskusni muzičari koje ste možda videli na televiziji, najvećim binama u Srbiji i inostranstvu, ali i po najuticajnijim klubovima i važnim događajima.
Profesionalnost im je jedan od najvećih aduta. Instrumentalisti su kreativci bez greške. Bilo da se izvode strani i domaći pop i rok hitovi (MTV/VH1) ili moderna disco, soul, funky, house i r’n’b muzika svetski popularnih izvođača, bend nalazi svoj put do publike. Na ovom linku možete da pogledate REPERTOAR.

 

Ovaj šestočlani sastav predvode dva moćna i autentična ženska vokala koreografijom gde sve pršti od energije i svojom nesvakidašnjom pojavom. Vaši omiljeni domaći i strani hitovi su u sigurnim rukama gitariste, kavijaturiste, baasiste i bubnjara koji su snažna instrumentalna potpora i vrhunski profesionalci.

Pored klupskih nastupa bend radi i velike i vama najbitnije događaje kao što su privatne zabave, žurke koje organizuju firme, proslave venčanja, svečana otvaranja, festivale, karnevale i slično. Svaku saradnju shvatamo kao najbitniju i svaki sklopljen dogovor preuzimamo sa potpunom posvećenošću i odgovornošću.

Cilj nam je da što više ljudi uživa u našem izvođenju, jer to je ono što najviše volimo da radimo – da se bavimo muzikom. Svaka proba i svaki nastup su za nas žurka, a najmilije nam je kada je energija obostrana.

Gde smo sve nastupali do sada?

Klubovi: Cantina De Frida, Jolly Roger Pub, Sunset caffe (Ada Ciganlija), Capanna Kafe Bar (Sremska Mitrovica), Villa Maska, New Marinero (Zemun), Stellina (Šabac), Cirkus Pab (Zemun), Irski Pab (Jagodina), Cafe&Club Velvet (Čačak), Caffe Mona (Čačak), Splav Rio, Office Pub, Pab Eleven, Porta (Novi Sad) i mnogi drugi.

Korporativne žurke: Sajam turizma 2017, Loreal, Asus, Udruženje urologa Srbije, Hotel Mona, okupljanje pilota ex Yu, „Crvena zvezda 25 godina od Tokija“ u Crowne Plaza hotelu, štand „Movida“ kompleksa u Tivtu na Sajmu turizma i mnoge druge zabave. A radili smo i veliki broj svadbi, rođendana i ostalih privatnih proslava.

Pored toga što od nas možete da očekujete profesionalnu svirku, kreativno i autentično izvođenje, energičan i jedinstven scenski nastup, ne prestajemo da pružamo ono najbolje od nas sve dok svi prisutni na našem nastupu ne počnu da se njišu u našem ritmu.

Julijana Vincan

Vokal

Svetlana Vuković

Vokal

Miloš Cvetić

Gitara

Nenad Trajković

Bubnjevi

Branko Lajthajm

Bass gitara

Marko Srdić

Klavijature

Julijana je stekla osnovno muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, odsek klavir i odsek solo pevanje. Ima i jednu godinu srednje škole za solo pevanje u istoj školi. Bavi se muzikom od malena, a saradnju sa bendovima otpočinje već sa 15 godina. Pevala je u bendovima koji su stvarali autosku hard rock/heavy metal muziku, ali i radili obrade u okviru tih pravaca. Dugo je bila u autorskom bendu „Himera“ i bendu „The Bite“. Sa autorskim sastavima beleži zapažene rezultate među kojima se najviše ističe prvo mesto na Majskoj gitarijadi u Požarevcu 2012. godine. Trenutno peva u DEA DIA bendu, a četvrtu godinu peva u ABBA Real Tribute Band-u, dok je imala prilike da sarađuje i sa mnogim drugim sastavima i izvođačima. Trenutno pohađa i školu mjuzikla „Eudven“ gde se pored pevanja uče i ples i gluma.

Svetlana Vuković dugi niz godina pevala je prateće vokale (studio sessions i koncertni nastupi) poznatim izvođačima domaće narodne, pop i rok scene (Saša Kovačević, Bojan Marović, Željko Vasić, Neda Ukraden, Severina, Dženan Lončarević, Lexington bend i drugi) i komponovala za neke od njih (Leksington – Miris karmina, Dženan Lončarević – Hvala ti suboto uveče, Bojan Marović – Bićeš moja, Saša Kovačević – Bežimo iz grada i druge). Komponovanje i autorski rad je plod saradnje sa jednim od najvećih producenata na našim prostorima – Dušanom Alagićem iz koje je i nastao projekat LIDIA i pesma „Deja vu“. Učestvovala je kao muzički saradnik na snimanju prvog muzičkog CD­a koji su snimila deca sa autizmom (PGP ­ RTS „Vilinska pesma“). Posebno joj je drag autorski projekat „Eufonia“ koji je proizašao iz saradnje sa harfistkinjom Željkom Milošević. Ni pevanje u horovima joj nije strano (školskim, gradskim ­ KUD Branko Cvetković). Nastupala je u mnogim beogradskim i klubovima širom Srbije kroz višegodišnju saradnju sa bendovima.

Miloš se bavi muzikom oko dve decenije. Prvi bend sa kojim je sarađivao je bio „Echo hard rock“, a drugi „Carpe Diem“ cover bend. Osnivač je grupe DEA DIA, a sarađivao je i sa brojnim muzičarima i izvođačima mimo bendova. Pored sviranja bavi se i organizacijom događaja i zakazivanjem nastupa kako za svoj bend, tako i za druge.

Nenad je počeo da svira bubnjeve sa petnaest godina u Somboru. Prvi kontakt sa instrumentom je bio u podrumu drugara iz ulice, a ozbiljnije bavljene muzikom počinje sa blues bandom Peter Gunn sa kojim ima prve nastupe. Sa bendom Ritch Bitch 2000. godine počinje ozbiljno da se bavi muzikom. Saradnju sa Somborskim muzičarima nastavlja kroz lokalne bendove kao što su: EKV tribute band, Casablanca, Blue Nine, Antologija. Sa bandom Zion Crew snima album i ima zapažen nastup na takmičenju autorskih bendova u Sremskim Karlovcima na kojima osvajaju prvo mesto. Imaju nastupe na Tranch Town festivalu i Exit-u kao i u regionu. Od 2006. godine sa sarađuje Sonjom Bakić sa kojom ima nastupe po Srbiji i regionu. Nakon njenog nastupa u reality show-u „Operacija Trijumf“ svira na Beoviziji, a broj nastupa im se znatno povećava. Sa beogradskim bendovima prvi nastup mu je sa Shizon, a kasnije sa Julijom Boroš – Vila Filozofina sa kojom nastupa na Exit festivalu, u emisiji „Tri boje zvuka“ i „Jelen Top 10“. Takođe svira sa muzičarima iz Sombora u bendu Jarilo, autorskim bendom Herz i ostvaruje saradnju sa bendovima So Sabi, Slayer tribute, Megadeth tribute i muzičarima poput Dejana Hasečića, Aleksandra Loknera, Slaviše Pavlovića – Stenlija, Madam Piano.

Branko je završio Osnovnu muzičku školu „Braća Stamenković“, odsek harmonika. Već oko dve decenije svira bass gitaru. Dok je bio član benda „Rio“, pobedili su na drugom festivalu zabavne muzike Vrnjačke Banje sa pesmom „Samo da ona zna“. Kao basista iza sebe ima ozbiljnog muzičkog iskustva i niz nastupa kako u zemlji, tako i u inostranstvu. U bendu DEA DIA svira gotovo od samog početka, oko šest godina, i sa njima je odsvirao veliki broj klubskih nastupa, ali i koncerata, privatnih i korporativnih žurki i tome slično.

Marko je završio je Nižu muzičku školu „Petar Konjović“ u Beogradu, odsek klavir. Aktivno se bavio muzikom od tada, od studijske saradnje sa mnogim muzičarima, pa sve do velikog broja nastupa kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Pre benda DEA DIA, svirao je devet godina u klubskom sastavu „Girls, boys and toys“, autorskim bendovima „Dibidus“ i „Pelagijska Argosija“.